fredag 25 januari 2013

Öppet brev till Ungdomsstyrelsen

Tog 2011 initiativ till en ny förening, Humanism & Kunskap som bland annat utmanat näthuliganismen. Efter ett års arbete har vi sett hur den rötan tycks ha trängts tillbaka. Den finns men man ser sällan massangreppen mot en enskild.

Tidigare har jag medverkat till att stötta en ungdomsförening bildad av unga Coacha Unga.

Coacha Unga föreningen som startat på ungas initiativ inspirerad av min bok* sökte stöd hos Ungdomsstyrelsen för att bland annat ta sig an ensamkommande flyktingbarn och ge dem stöd och upplyftande aktiviteter.

Coacha Unga, i samverkan med ungdomar runt om i Sverige gav ensamma unga en ny familj.

Coacha Unga genomförde många bra insatser. Men gick på knäna då dessa unga finansierade verksamhet ofta ur egen ficka.

 Coacha Unga fick inte stöd från Ungdomsstyrelsen däremot "Humanisterna" som är ett förvillarnamn (Borde heta Nyateisterna) och som utgör själva källan till just näthuliganism, så det blev väldigt konstigt.

Förra veckan annonserade "Humanisternas" ungdomsordförande (Unghum) att hon hoppat av pga av just intolerans mot oliktänkande, kränkningar och förföljelser och istället startat ett nytt föbund med avhoppare kallat "Förenade Humanister".

I ett öppet brev till Ungdomsstyrelsen ställs frågan om vad man tänker göra med krav på återbetalning av misslyckat stöd, givet också att man fick förvarningar redan för ett år sedan om att allt inte stod rätt till.

Börje Peratt

*Coacha Unga med Livskompassen – Professor Matti Bergström ger utlåtande om boken

tisdag 22 januari 2013

Humanismens revolution

Humanismen har fått en ny spelare på plan det nybildade förbundet Förenad Humanister som i en artikel i Svd förklarar varför de lämnar Förbundet Humanisterna.

Humanism och Kunskap gratulerar.

Jag skriver om denna humanismens revolution på min debattblogg.
Förenade Humanister, bildat av avhoppare från Humanisterna

Börje Peratt

torsdag 10 januari 2013

2012 reflektioner och i backspegeln

2012 i backspegeln och Humanism & Kunskap – Återblick 2012 är två blogginlägg som i och för sig handlar om 2012 men också medför en inspiration till och ett avstamp inför 2013. Året som skrivet baklänges föreslås bilda ErOS. Om detta blir kärlekens år återstår att uppleva.  

Börje Peratt
Börje Peratt officiell hemsida

Börje Peratt IMDb
Börje Peratt Linkedin